Sağlık

Ramazan Ayında Nasıl Beslenmeli?

ramazan ayına yeni girmiş olduğumuz bu dönem içerisinde dini görevlerimizden biri olan orucu  bir kısmımız tutuyoruz bir kısmımız ise zor olduğu için tutamıyoruz. Eğer siz oruç tutanlardansanız bu ay içinde kesinlikle ve kesinlikle yediğinize ve içtiğinize ayrı bir özen ve önem göstermelisiniz. Neredeyse 17saat boyunca aç kaldığınız gün sonunda iftarda asla birden bire yemeğe yüklenme bir gibi hata yapmamanız gerek.

besin

besin

Çoğu kişinin yaptığı hatalardan biri de aniden mideye aşırı bir şekilde yüklenmektir. İşte bu yazıda siz değerli okuyucularımız için ramazan ayında beslenmenize nasıl dikkat etmeniz gerektiğine dair kısaca bilgi verdik.

İftar Ve Sahura Dikkat

Özellikle sahur bu ay önemli bir öğündür. Zaten 24 saat içerisinde iki öğün yemek yeneceği için sahurda daha çok sizi tok tutan yiyeceklere yönelmelisiniz. Mesela yumurta ve süt bu tok tutanlar arasındadır. Akşam iftardan sonra ağır yemeklerden kesinlikle kaçınmanızı öneririz. Ayrıca mutlaka ve mutlaka sıvı tüketimini ihmal etmemelisiniz.

beslenme

beslenme

Sahurda beyaz ekmekten ziyade kepekli ekmek yemelisiniz. Bol bol salata ve sebze yemenizi de tavsiye edebiliriz. İftarda da cacık, çorba ve sütlü tatlılar gibi hafif yiyecekleri tercih etmeniz gerekir. Unutmayın çok fazla yağlı yiyecek tüketirseniz hazımsızlık ve kabızlık gibi sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Reflü rahatsızlığınız varsa hamur işinden bu ay mümkün olduğu kadar uzak durun.

Join The Discussion