Teknoloji

Mavi Ekran Hatasının Nedenleri ve Onarım Yöntemleri

Bilgisayar kullanıcıların çok fazla merak ettiği konulardan biri de mavi ekran hatasının nedenleri ve onarım yöntemleri olmaktadır.

Mavi ekran hatasının nedenleri ve onarım yöntemleri günümüzde pek çok bilgisayar kullanıcısı tarafından araştırılmaktadır. Böylece yapılan araştırma sonrasında sorunların en doğru şekilde giderilmesi için çalışmalar yapılmaktadır. Çok sayıda kişinin başına gelen bu hatalar hakkında detaylı olarak bilgi sahibi olunması en doğru çözümleri elde etmek için gerekmektedir.

Mavi Ekran Hatasının Nedenleri?

Windows işletim sisteminde aniden çalışmanın durması ve mavi ekran hatası verdiği zaman pek çok kişi panik içinde ne yapacağını bilemez. Bilgisayar üzerinde oyun oynanırken ya da yazı yazarken çok sık yaşanan sorunlardan bir tanesi de ekranda oluşan mavi ekran oluşumu olmaktadır. Bu gibi durumlarda pek çok kullanıcı yapması gereken yöntemler için araştırma yapmaktadır.

Windows işletim sisteminin durması ile meydana gelen mavi ekran hatası sorunun çözümü ve neden olduğu en önemli merak konusu olmaktadır. Farklı nedenlerden dolayı meydana gelen mavi ekran hatası olarak bilgisayarda takılı olan RAM parçasından kaynaklanmaktadır.

Donanımsal bir sorun nedeni ile Ram arızasından dolayı bilgisayar mavi ekranda düşüp donanım çakışması ile birlikte yazılım çakışması oluşmaktadır. Bu şekilde çözüm sağlanmaması durumunda Windows işletim sistemi kilitlenerek işlev görmez. Bu neden ile Ram sorunun ortadan kaldırılmaması sürece sorun devam edecektir. Bilgisayarın mavi ekran hatası vermesinin nedenlerinden biri de bilgisayarda takılı olan hard diskin bütün yazılımları üzerinde bulunan dosya sistemi olmaktadır.

Mavi Ekran Hatası Çözümleri

Mavi ekran hatası çözümleri içinde en önemli yöntem Ram hatası bulunan bilgisayarın donanımsal hata olmasından dolayı kesinlikle yazılımsan bir şekilde çözüm bulması mümkün değildir. Bunun tam olarak ortadan kaldırılması için bilgisayarda takılı bulunan Ram’lerin sökülmesi ve tekrar takılması gerekir. Ram’lerin sökülmesi sonrasında Ram bacaklarını silgiyle temizlemeli ve tam olarak temizlendikten sonra Ramlar tekrar bilgisayara montaj edilmektedir. Ayrıca NTFS dosya sistemi ile check disc yapılarak sorunun ortadan kaldırılması mümkün olmaktadır. Check disk yaptıktan sonra sorun ortadan kalkmaması halinde tek çare format atmaktır.

Join The Discussion